Who do you want to be a hero to?

Posted in Blog

Who do you want to be a hero to?

Twee weken geleden stelde mijn coach mij de vraag: “who do you want to be a hero to?”. Hmm. Mooie vraag waarop ik niet meteen een antwoord had. Ik liet me door mijn ratio verleiden om de avonden daarna uren te googelen, in oude boeken te duiken en de vraag nog eens voor te leggen aan een vriendin. Het leverde me nog steeds geen antwoord op. Er ontstond een soort worsteling van binnen. Mijn perfectionisme. Ik wil het goed doen. Even loslaten maar en erop vertrouwen dat naast mijn ratio ook mijn hart nog zal spreken.

En dat gebeurde, gisteren. De ingeving was: ik wil de held voor mezelf zijn.
Hoe? Door met een glimlach de onrust te aanschouwen die zo’n vraag met zich meebrengt. Door te (h)erkennen wat er in mij omgaat en dat niet onder tafel te stoppen. Door mezelf in al mijn facetten kenbaar te maken omdat ik écht contact wil met anderen. Door gewoon te zeggen dat ik met mijn werk de wereld wil veranderen. Door lekker de clown uit te hangen als ik daar zin in heb.

Hoe kan ik een held voor anderen zijn als ik de held in mezelf niet laat stralen? De held in jezelf laten zien betekent voor mij je talenten maximaal aanspreken en je schaduwkanten omarmen. Daar is moed voor nodig en het is soms pijnlijk en confronterend. Als je dát aangaat ben je in mijn ogen een held en inspiratiebron. Voor jezelf en voor anderen.